Vijesti

Doniraj za Marsu u Drugoj - kultni klub na pragu ulaska u drugu ligu

Nogometni klub Marsonia iz Slavonskog Broda osnovan prije 111 godina, s kultnim statusom ne samo među slavonskobrodskim ljubiteljima nogometa, ove godine ima povijesnu priliku ulaska u drugu Hrvatsku nogometnu ligu.

Podsjetimo, nakon što su postali prvaci u trećoj HNL - istok, nogometaši Marosnije ostvarili su mogućnost kvalifikacija za ulazak u 2. HNL. No, kvalifikacije nisu jedino što za ulazak u viši rang natjecanja moraju učiniti: potrebno je i dobiti licencu, a za to pak moraju ostvariti određene uvjete. Prvenstveno se to odnosi na dotjerivanje stadiona u SRC Stanko Vlainić Dida, na kojemu bi igrali utakmice u drugoj ligi. 

Za sanaciju svlačionica, zatim nabavku tepiha za pokrivanje metalnih kanalica između trave i terena, protupožarne ateste i geodetske izmjere, pet jarbola za zastave, izmjenu 80 pokidanih plastičnih stolica te za sanitarne preglede, potreban im je iznos do 80 tisuća kuna.

Upravo stoga je i pokrenuta akcija 'Doniraj za Marsu u Drugoj'. Na njihovoj facebook stranici možete pronaći sve informacije i tome kako donirati sredstva, a mogu se uključiti svi, dakle navijači, simpatizeri, tvrtke, svi prijatelji kluba koji mu žele pomoći kako bi ostvarili ovaj zajednički cilj, koji će donijeti promociju Slavonskom Brodu, dolaske jakih hrvatskih nogometnih imena..baš kako je to i bilo nekada, devedesetih godina kada je Marsonia igrala šest sezona u Prvoj ligi. Na situaciju u klubu dodatno je utjecala i aktualna situacija s epidemijom, te je i to jedan od razloga kojim su primorani prikupljati dodatna sredstva. 

U klubu pozivaju sve koji mogu da doniraju uplatom na račun ili u obliku potrebnih radova, materijala i slično.

NK Marsonia
Šetalište braće Radić 26, Slavonski Brod
OIB 36146098195
IBAN HR5741240031170005361

Danas smo razgovarali s izvršnim predsjednikom u klubu, Petrom Bašićem, koji nam je rekao da je odaziv jako dobar, te su dosad prikupili iznos od oko 25 000 kuna: 

 

23.05.2020 12:23:00

Facebook Twitter Instagram