Vijesti

Dragana Martinović najljepša je Hrvatica u narodnoj nošnji

 Brodsko kolo, najdugovječnija tradicijska manifestacija u Hrvatskoj, ove godine je u 54. izdanju. Kao i obično, pripremili su bogat program, a ovog vikenda održala se smotra folklora Brodsko-posavke županije 'Šokadijo, sve ti je na glasu!'

-Opet puno ljudi, opet puno lijepog svijeta, opet puno lijepih narodnih nošnji i naravno, puno pravoga i dobroga folklora, pjevača, plesača, svirača na tamburama. Zaista jedan prekrasan ugođaj i za nas, upravo onako kako pripada središnjem programu 54. Brodskog kola- rekao je organizato Josip Perčević.

A upravo u tom tonu, u nedjelju se uz folklornu smotru održala i revija hrvatskih narodnih nošnji te izbor naljepše Hrvatice u nošnji, a pobjedu je odnijela Dragana Martinović iz Novog sela u Bosanskoj Posavini. Dragana je završila osmi razred, hobi su joj pjevanje i folklor, a ponosno je istaknul kako joj je drago što je pobijedila.

Prve tri pratilje su Valentina Bošnjak iz Gradišta, Ivana Jurković iz Kutereva i Gabrijela Kurtušić iz Beravaca.

Program Brodskog kola nastavlja se u nedjelju, 24.lipnja u Srednjem Lipovcu gdje će se održati 19. Smotra Crkvenog pučkog pjevanja. 

Facebook Twitter Instagram