Vijesti

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer  u od dvije osobe, koje su se odlučile na dragovoljnu predaju oružja, preuzeli ubojita  sredstva.

U Gundincima, 56-godišnjak je policiji dragovoljno predao 3 ručne bombe M-75 i 100 komada streljiva (cal. 7,9x57), koje je iskopao u vrtu. U Novoj Gradišci, policijski službenici su od 67-godišnjakinje preuzeli 42 komada streljiva (cal. 7,62 mm), a koje je pronašla prilikom čišćenja zgrade.

Policijska uprava Brodsko-posavska podsjeća građane na aktualnu Akciju „Manje oružja – manje tragedija“ u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo).

Ujedno upozoravaju građane da ne odbacuju ubojita sredstva u smeće ili ostavljaju na drugim javnim ili privatnim površinama (šumama, kanalima i sl.), kako ne bi došlo do neželjenih stradanja i tragedija.

Pozivaju građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja, da pozovu policiju na broj 192, te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva.

Više detalja o akciji može se dobiti putem besplatnog poziva na broj telefona 08008892.

15.09.2020 12:07:00

Facebook Twitter Instagram