Vijesti

Drugo srebro za Hrvatsku na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

 Ivan Katanušić je izborio treću po redu medalju za hrvatsku paraolimpijsku reprezentaciju. Osvojio je drugo mjesto u bacanju diska u kategoriji F64 prebacivši disk 55.06 m čime je ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Uvjeti tokom natjecanja su bili iznimno teški zbog velike kiše koja je padala čitavu večer pa su atletičari više vremena morali trošiti na brisanje bacališta nego na koncentraciju uoči bacanja.

Zlatnu medalju je osvojio Amerikanac Jeremyj Campbell sa prebačenih 60.22, dok je bronca pripala Britanacu Danu Greavesu sa 53.56.

"U ovaj trenutak je stalo pet godina krvi, znoja, suza, upale išijasa, loma noge, upale slijepog crijeva, operacije zgloba, sastavljana ligamenata. I još kada sam vidio ovo vrijeme. Rekao sam treneru ili ću danas "poginuti" i osvojiti medalju ili je za mene kraj sporta. Ne bih se predao pa da je padalo još jaće,"- rekao je Katanušić po završetku natjecanja.

"Da mi je netko rekao da ću s ovim rezultatom osvojiti medalju ne bi mu vjerovao. Moji treninzi su bili oko 62, 63m. No, danas se nije moglo ništa. Bilo je klizavo, nemaš kontrole na nozi. Međutim, mene to nije diralo, nisam se dao smesti. Bio sam u nekom svom svijetu."- zaključio je Katanušić.

Katanušić je osvajač svjetskih bronci iz Dubaija 2019. i Londona 2017. godine. Osvojio je i šest medalja sa europskih prvenstava, uključujuću zlato u bacanju diska iz Bydgoszcza 2021. i zlato u bacanju kugle iz Grosseta 2016.

"Bilo je ovo teško natjecanje, međutim Ivanu je bilo još teže. Uvjeti su zaista bili baš strašni, pogotovo za bacače diska u ovoj kategoriji. Što se i vidi po rezultatima. Međutim, ovo su paraolimpijske igre, bitan je plasman, a ne rezultat,"- dodao je njegov trener Roland Varga.

Foto: Damir Senčar

02.09.2021 17:37:45

Facebook Twitter Instagram