Vijesti

Đuro Đaković Montaža gradi mostove na Savi i Kupi

Danas je u industrijskoj zoni Đuro Đaković organizirano upoznavanje medija i javnosti sa trenutnim projektima Đuro Đaković montaže u Republici Hrvatskoj i izvan nje.

Ispred nove proizvodne hale u kojoj se pripremaju komponente za montažu, direktor tvrtke ĐĐ Montaža nas je upoznao sa trenutnim stanjem na tržištu i njihovim poslovanjem.

Projekt na kojem je Đuro Đaković Montaža uposlila značajan dio svojih kapaciteta je projekt izgradnje mosta na rijeci Savi kod Stare Gradiške. Tvrtka je do sada proizvela nešto više od 60% ukupnog broja čeličnih segmenata rasponske konstrukcije mosta teške ukupno pet tisuća tona.

Do sada je montirano više od 500 tona čelične rasponske konstrukcije mosta, a sam kraj izgranje je planiran za prvu polovicu 2022. godine. Trenutno na izradi i montaži mosta radi oko 150 Montažinihi radnika.

Na izradi čelične konstrukcije za mostove na rijekama Savi i Kupi, ĐĐ Montaža upošljava oko 65% svojih proizvodnih kapaciteta koji su odnedacno udvostručeni završetkom izgradnje novih proizvodnih prostora u središtu tvrtke, investicije započete 2019. godine.

Ono što je važno istaknuti jest da, kako je napomenula članica uprave Ivana Majić, Đuro Đaković montaža usred ove pandemije nije ni smanjivao broj zaposlenika, niti postojećim zaposlenicima smanjivao plaće. Čak naprotiv, kako je istaknuo direktor Drago Čugura, u ovo izazovno vrijeme, povećali su broj radnih mjesta za oko stotinu radnika, nekoliko inžinjera zaštite na radu te desetak inžinjera.

28.10.2020 13:28:02

Facebook Twitter Instagram