Vijesti

Đuro Đaković posebna tema Županijske skupštine

 Nakon što je župan Danijel Marušić ove subote sazvao medijsku konferenciju kako bi izvijestio o novim informacijama vezanima za štrajk radnika ĐĐ Grupe i Specijalnih vozila, odnosno donio dobre vijesti da će plaća biti isplaćena ovih dana, danas je u vijećnici Brodsko-posavske županije održana još jedna skupština.

Započela je minutom šutnje za mladiće poginule na cestama općine Nova Kapela, a potom su vijećnici tražili da se na dnevni red uvrsti posebna točka na kojoj bi se raspravljalo o Đuri Đakoviću, a svoje su vrijeme iskoristili maksimalno.

Nakon što je župan još jednom podnio izvješće o situaciji koja se odigrala u posljednjih nekoliko mjeseci, pojedini vijećnici poput Ante Orlovića (MOST) istaknuli su da nije ni čudo da se Zagrebačka banka povukla iz poslovanja grupacije koje nije produktivno, te je posebno naglasio kako se politika mora povući iz upravljanja i dominiranja tvrtkom. Orlović je također kazao kako su termini poput 'tvrtke od strateškog značaja' i 'prodaja grupacije' populistički termini, te kako je sasvim jasno da će biti teško pronaći strateškog partnera koji bi ulagao u gubitaša.

Mario Pejić iz Nezavisne liste MD upitao je zašto vodstvo ĐĐG ne može biti lokalno jer samo lokalpatrioti shvaćaju važnost tvrtke za lokalnu zajednicu, građane i njihove obitelji, s čime su se složili i drugi vijećnici, a predsjednik skupštine i saborski zastupnik Pero Ćosić, kazao je kako je svoj prvi govor u Saboru posvetio ovoj tvrtki, no izostala je reakcija tadašnjeg ministra Panenića koji nije shvatio ozbiljnost situacije. Ćosićev kolega u saborskim klupama Davor Vlaović, u svom je govoru kazao kako se i sam osjeća kriv za ovakav rasplet situacije, jer je osim isplate plaće, još važnije pitanje što će biti dalje i kako grupaciju postaviti na noge.

Za riječ se javio i poduzetnik Robert Kožul koji je izrazio svoje negodovanje načinom na koji se upravljalo tvrtkom, kazavši kako su za to svi znali. Naveo je i primjer božićnog domjenka koji se održavao u zagrebačkom Sheratonu, na što je njegova tvrtka uputila kritike pismenim putem, te dodao kako će u idućih dvadesetak dana tvrtku napustiti još kvalitetnih radnika, pa se postavlja pitanje konkurentnosti. Naime, prema njegovom mišljenju, tvrtka koja posluje na ovakav način, ne može sudjelovati u tržišnoj utakmici. 

U zaključku, vijećnici skupštine složili su se kako će od svega rečenog sastaviti sažete zaključke te svoje mišljenje i preporuke napismeno uputu Vladi i svim relevantnim institucijama.

U ostatku sjednice, donesena je odluka o davanju suglasnosti o izmjenama Statusa Zavoda za javno zdravstvo BPŽ, ali i o opremanju operacijske sale na odjelu za ginekologiju i porodništvo brodske bolnice.

 

 

04.11.2019 13:40:00

Facebook Twitter Instagram