Vijesti

edukacija budućih mladih vozača u Industrijsko obrtničkoj školi

Hrvatski auto klub, Autoklub Marsonija danas je organizirao edukaciju budućih mladih vozača srednjih škola, Industrijsko-obrtničke i Tehničke škole u Slavonskom Brodu. Prezentirali su simulator “prevrtanja” jer svim sadašnjim i budućim vozačima i putnicima u vozilima žele skrenuti pozornost na korisnost uporabe sigurnosnih pojaseva.


Namjena projekta je stjecanje kompetencija, znanja o sigurnosnim i zaštitnim mjerama i radnjama prije i za vrijeme upravljanja vozilom, kao i razvoj vještina odgovornog i sigurnog ponašanja u prometu. Ovim se projektom djeluje na ponašanje srednjoškolaca, usvajanje i stjecanje pozitivnih stavova o njihovoj ugroženosti u prometu. Stečene komunikacijske kompetencije učenika koriste se za promicanje odgovornog ponašanja u horizontalnom smislu (prijenos informacija drugim učenicima) i u vertikalnom smislu (utjecaj na eventualno neodgovorne roditelje – vozače).


Simulator je uređaj zahvaljujući kojem se učenika stavlja u situaciju koja nalikuje stvarnoj vožnji. Učenik rukuje upravljačkim uređajima koji su isti kao na stvarnom automobilu. Pritom na zaslonu vidi okoliš usporediv s onim koji bi vidio kada bi zaista bio za upravljačem, u prometu.

Facebook Twitter Instagram