Vijesti

Edukacija studenata o bolestima prostate

 Mjesec studeni globalno je poznat kao 'Movember', odnosno mjesec skretanja pozornosti na borbu i prevenciju raka prostate. Tim povodom, i županijska podružnica Lige protiv raka aktivno se uključila i za studente Strojarskog fakulteta organizirala predavanje pod nazivom 'Samopregled testisa i bolesti prostate'.

Predavanje je održao doktor Branimir Bošnjak iz brodske bolnice koji je kazao kako je karcinom testisa, srećom, rijetka bolest, no obuhvaća većinom mlade ljude, stoga je važno ukazati na samopregled. S druge strane, karcinom prostate je jedan od statistički vodećih i po učestalosti se nalazi odmah iza raka pluća, naglasio je doktor Davorin Đanić, predsjednik Lige protiv raka Brodsko-posavske županije.

Dekan Strojarskog fakulteta Ivan Samardžić dodao je da pored edukativne djelatnosti, ima misiju da vodi računa i o drugim vrijednostima kao što je zdravlje, stoga su odmah prihvatili poziv doktora Đanića da za studente održe edukativno predavanje. I svoje djelatnike potiču na redovite preglede, a dobra prevencija i redoviti pregledi, mogu spasiti život, istaknuli su doktori. 

Facebook Twitter Instagram