Vijesti

Energetski obnovljena zgrada Društvenog doma Zarilac

 Danas je održana završna konferencija projekta Enrgetske obnove Društvenog doma Zarilac u sklopu većeg projekta energetske obnove 9 javnih zgrada, a to su Društveni dom Blacko, ŠRC Kuzmica, Centar hrvatskih branitelja, Pleternica, ŠRC Buk, Društveni dom Zarilac, Društveni dom Bilice, DVD Sesvete, DVD Sulkovci, DVD Buk.

Ukupna vrijednost svih projekata je 5.069.504,09 kn, od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn. 

Direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež kazala je da su iznimno zadovoljni i sretni što je naselje dobilo prekrasan prostor u kojemu mještani mogu organizirati druženja, aktivnosti i radionice, a k tome se radi i o smanjenju emisije štetnih plinova te uštedi režijskih troškova.

Održana je i kratka prezentacija o samom projektu, a gradonačelnica Pleternice Marija Šarić pojasnila je da su u pripremi i novi projekti, odnosno u planu je prijava energetske obnove za javne zgrade s područja grada koje dosada još nisu obnovljene.

Energetska obnova Društvenog doma Zarilac prva je faza obnove jer nakon toga Grad Pleternica kroz svoj će proračun financirati obnovu kuhinje, sanitarnog čvora i unutarnjeg uređenja.

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020."
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
15.07.2021 13:28:09

Facebook Twitter Instagram