Eu projekt

EU kviz- Međunarodni parlament mladih

I ovaj kviz proveli smo na terenu sa mladima, ovoga puta i sa mladima iz Hrvatske, ali i inozemstva.

Naime, Europski dom Slavonski Brod organizirao je dodjelu nagrada za najbolje video uratke na temu zašto glasati na europskim izborima u sklopu kampanje ovaj put glasam.

Nagradu za najduhovitiji video odnio je Zadranin Petar Zuvanović koji je ispričao kako je video radio sam, a ovo je njegovo drugo sudjelovanje u nekom EU projektu, što ne znači da je i zadnje. N izbore će svakako izaći, a s njim se slažu i mladi iz cijele Europe koji su danas posjetili Centar mladih kako bi sudjelovali u simulaciji rada europskog parlamenta pod nazivom međunarodni parlament mladih. Jedna od njih je i Milka iz Bugarske koja nam je ispričala zašto će ona izaći na izbore- Mladi moraju biti motivirani. Moramo im pokazati da njihov glas vrijedi i da mogu nešto promijeniti izlaskom na izbore, kazala je.

S njom se složila i Agatha iz Francuske koja je sudjelovala na razmjeni mladih u Litvi, nakon čega se zainteresirala za europske programe i poželjela se angažirati,  baš kao i njen slavonskobrodski kolega Florijan-  Osobno gledam izlazak na izbore kao dužnost građana jer time pokazujemo volju naroda na kojoj se zasniva demokracija, i ako imam pravo birati nekoga tko će zastupati moje interese, zašto bih dao drugima da mi ga biraju?

 

Emisija je emitirana 7. svibnja u 15:05.

 

07.05.2019 15:23:33

Facebook Twitter Instagram