Vijesti

Festival znanosti u Slavonskom Brodu: Značaj i vrijednost cijepljenja

Sveučilište Josip Juraj Strossmayer u Osijeku i Liga protiv raka BPŽ organizatori su Festivala znanosti u kojemu aktivno sudjeluju sve sastavnice Sveučilišta; prvenstveno osječki Medicinski fakultet, zatim Fakultet za dentalnu medicinu i sestrinstvo, a od ove godine i Studij sestrinstva u Slavonskom Brodu.

Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja.

Festival znanosti u Slavonskom Brodu održat će se u ponedjeljak, 16. travnja u Gradskoj knjižnici u 18 sati, a počinje Okruglim stolom na temu značaj i vrijednost cijepljenja, koju će prezentirati sestre diplomskog Studija medicine na čelu s doc.dr. Šteficom Mikšić.

Ovo je svakako zanimljiva i važna tema za sve građane, psoebice studente sestrinstva, učenike Medicinske škole i svih srednjih škola, jer važnost cijepljenja je izuzetno velika i jedan od najvećih doprinosa čovječanstvu, poručuju organizatori Festivala znanosti u Slavonskom Brodu 

Facebook Twitter Instagram