Vijesti

Glazba kao lijek povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja

 Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježen je danas u županijskom Zavodu za javno zdravstvo još jednom bubnjarskom radionicom, ovog puta namijenjena stručnjacima koji rade na području mentalnog zdravlja, pretežito djecom i mladima.

To nije prva radionica takve vrste, nedavno je održana i za učenike Srednje Medicinske škole, a danas je bubnjar Zabranjenog pušenja Branko Trajkov svoje bubnjeve donio i u Zavod jer, kako kaže, glazba je lijek i univerzalni jezik koji svi razumiju. Tome u prilog ide i anegdota još za vrijeme rata kada je radio s djecom različitih nacionalnosti koja se međusobno nisu ni razumjela te su imala poteškoće u komunikaciji, sve dok im nije dao svoje bubnjeve na korištenje.

Dobrobiti ovakvih radionica su brojne, pozitivno utječu na stres, tjelesni oporavak, pozitivan osjećaj prema bolesti, otpuštanje emocionalne traume i još štošta drugo, a to dokazuje i odlična ocjena 5 koju je Trajkov dobio od polaznika na svim radionicama koje je održao u brojnim ustanovama u posljednjih 18 godina. 

Facebook Twitter Instagram