Vijesti

Grad donirao novu opremu pedijatriji Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“

 Grad Slavonski Brod donirao je novu opremu Odijelu za pedijatriju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“. Riječ je o opremi koja se sastoji od deset bolničkih kreveta za standardnu njegu, deset noćnih ormarića, preventivnom antidekubitalnom madracu te preglednom stolu ukupne vrijednosti 205.477,00 kuna s PDV-om.
Odjel za pedijatriju Opće bolnice „Dr. Josip Benčević“ zbrinjava dječju populaciju s Brodsko-posavske i okolnih županija te dio djece s područja Bosanske Posavine. Ističući činjenicu da je tijekom 2019. godine u Hitnoj pedijatrijskoj ambulanti pregledano 9169 djece, kroz Dnevnu bolnicu liječeno 934 djece, hospitalizirano je bilo i liječeno 1427 djece, a kroz polikliničko-konzilijarnu djelatnost pregledano 28582 djece, Grad Slavonski Brod donacijom nastoji svim djelatnicima Odjela za pedijatriju poboljšati i osuvremeniti uvjete njihova rada za liječenje naših najmlađih.
Grad Slavonski Brod kontinuirano nastoji poboljšavati uvjete i kvalitetu rada slavonskobrodske bolnice. Naime, prošle godine doniran je telemetrijski monitoring sustav Odjelu za kardiologiju koji je bio neophodan Odjelu kako bi se mogao provoditi siguran monitoring bolesnika, vrijednost donacije je iznosila 241.068,17 kn. Uz to, Grad je donirao mikrobiološki zaštitni kabinet Odjelu za hematologiju i onkologiju, ukupne vrijednosti 83.300,00 kn kako bi se osigurala priprema citostatske terapije na siguran način, a opremljena je i ambulanta za liječenje skolioze donacijom ukupne vrijednosti 19.414,00 kn. Grad je 2018. godine donirao klima uređaje Odjelu za pulmologiju, a 2016. godine je uručio vrijednu donaciju Odjelu kardiologije. Riječ je o defibrilatoru ukupne vrijednosti 71.112,50 kuna. Također, Grad je ranije i brodskom Odjelu rodilišta donirao prijeko potrebne klima uređaje, a krajem 2015. godine Zavodu za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije te Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu i Odjelu ortopedije Opće bolnice „Dr. Josip Benčević uručene su vrijedne donacije u obliku potrebne medicinske opreme.

23.04.2020 11:30:47

Facebook Twitter Instagram