Vijesti

'Građane muči osjećaj bespomoćnosti'

 Sudac Trgovačkog suda Tomislav Kolakušić odlučio je iskoristiti činjenicu da je poznat javnosti za neko više dobro- tako je osnovao udrugu Antikorupcija, za koju kaže da je u samo nekoliko tjedana dobila 5 i pol tisuća članova. Jedan od razloga za ovakav građanski angažman je i činjenica da Kolakušić posljednjih nekoliko tjedana putuje po Hrvatskoj i direktno se obraća građanima, a tako je bilo ovog vikenda i na brodskom Korzu.

Osim što su se mogli učlaniti u udrugu, građani su mogli i prijaviti korupciju ili se samo požaliti-Građani nam se obraćaju prvenstveno što ih muči, a muči ih taj osjećaj bespomoćnosti. Obraćaju se institucijama, obraćaju se USKOKU, obraćaju se policiji, državnom odvjetništvu, međutim, to ne rezultira nikakvim postupcima.

Zbog toga građani gube povjerenje u institucije, osobito jer se nakon prijave s njihovim predmetima ne događa ništa. No, upravo zato je osnovao antikorupcijsku inicijativu- Korupciju je vrlo jednostavno riješiti, a to je da se svi građani Hrvatske uključimo u borbu. Što se dosad događalo? Kada građanin prijavi korupciju, on tada ostane bez posla, doživi mobbing...to je jednostavno bio put koji je zaustavljao ljude da prijavljuju korupciju, a nju mogu isključivo građani iznutra vidjeti jer je jako teško policijskim radom vidjeti jesu li se dvije osobe nešto dogovorile na štetu proračuna i svih nas. To najbolje mogu vidjeti osobe koje su unutar sustava.

Zato građani trebaju preuzeti odgovornost i aktivno pristupati problemu, a svi koji se ovog vikenda nisu osobno učlanili u Kolakušićevu udrugu, mogu to učiniti i putem interneta.

Facebook Twitter Instagram