Vijesti

Građani rekreativno trčali uz Dan europskog broja 112

Državna uprava za zaštitu i spašavanje obilježila je Dan jedinstvenog europskog broja 112 sada već tradicionalnim rekreativnim trčanjem u Slavonskom Brodu, na lokaciji Sportska dvorana "Vijuš", simbolično s početkom u 11 sati i 2 minute. Tradicionalno, sedmo po redu rekreativno trčanje građana i pripadnika hitnih službi na 5 km (od stadiona pokraj Save do Poloja i natrag ) s ciljem promoviranja zdravog načina života i značaja broja 112 organizirali su i ove godine Područni  ured za zaštitu i spašavanje Slavonski Brod i Udruga za rekreativno cestovno i planinsko trčanje TK BraCe.

Obilježavanju Dana 112 prisustvovao je voditelj Predstavništva Europske komisije u Republici Hrvatskoj Branko Baričević, koji je simbolično označio početak utrke.

 

Jedinstveni broj 112 uveden je u Republici Hrvatskoj u operativnu funkciju 11. veljače 2005. godine, čime se Hrvatska pridružila jedinstvenom europskom projektu omogućavanja dojavljivanja nesreća i potreba za djelovanjem hitnih službi na jedinstveni broj 112.

Broj 112 stekao je povjerenje hrvatskih građana i turista koji dolaze u Hrvatsku, o čemu svjedoči 1.551.119 poziva na broj 112 u 2017. godini, od kojih je 10.385 poziva bilo na stranim jezicima.

 

Facebook Twitter Instagram