Vijesti

Gradečak dobila pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama

Danas je World Para Athletics (WPA). Ani Gradečak, članici AKOSI Odiseja iz Kutine,  dodjelio pozivnicu za nastup na 16. paraolimpijskim igrama Tokio 2020. Podsjetimo, Ana je 02. lipnja osvojila zlato na WPA Europskom Prvenstvu Bydgoszcz 2021.  s 8.23 m postavivši novi europski rekord u bacanju kugle kategorije F41.

„Ovo će mi biti moje prve paraolimpijske igre i velika mi je čast što ću imati priliku nastupiti u Tokiju. Nakon osvojene zlatne medalje na europskom prvenstvudošao je i taj dan kada sam dobila pozivnicu za igre. Izuzetno sam sretna za nju i to će mi biti još veča motivacija za daljnje treniranje i postizanje još boljih rezultata. Sad slijede pripreme i u Tokijo idem napraviti svoj najbolji rezultat“, izjavila je Ana Gradečak.
Ranije nastup u Tokiju osigurali su paraatletičari u dalju kategorije T20 Mikela Ristoski i Zoran Talić. U kugli  Miljenko Vučić kategorije F11, Matija Sloup kategorije F40, Deni Černi kategorije F33 i Marijan Presečan kategorije F53. U disku branit će hrvatske boje  Ivan Katanušić u kategoriji F64  i Velimir Šandor kategorije F52.

Do sredine srpnja nakon Otvorenog paraatletskog prvenstva Češke u Olomovcu saznat će se tko je deseti  paraatletičar za nastup u Tokiju.

Hrvatska za Tokijo trenutno ima tako sigurnih 9 paraatletičara, 3 paraplivača, 2 parastolnotenisača, po jednog parabočara i parataekwondista.

 

24.06.2021 16:42:17

Facebook Twitter Instagram