Vijesti

GRADSKA VIJEĆNICA SLAVICA LEMAIĆ: GRADU PRIJETI OVRHA OD 7 MILIJUNA KUNA

Prošloga je tjedna održana 9. sjednica ovog sastava slavonskobrodskog Gradskog vijeća. U okviru Aktualnog sata, gradske vijećnice i vijećnici imali su priliku gradonačelniku i predstavnicima gradske uprave uputiti svoja pitanja, no niti ovaj tzv. aktualac nije prošao mirno.

Nastavno na događanja iz Velike vijećnice Grada Slavonskog Broda, nezavisna vijećnica Slavica Lemaić danas je medijima dostavila priopćenje, koje u nastavku prenosimo u cjelosti:

Prošli petak, 11.studenog 2022. održana je sjednica Gradskog vijeća. Na sjednici za vrijeme aktualnog sata svaki vijećnik ima pravo postaviti po dva pitanja i dopunska pitanja. Vrlo rijetko dobijemo konkretne odgovore, ili ih uopće ne dobijemo. Predsjednik vijeća uskraćuje vijećnicima vijećnička prava, a upravo njegova ruka čuva većinu gradonačelniku u vijeću. Gradonačelnik vješto izbjegava odgovoriti na naša pitanja te vrlo često odstupa od teme.

Prema Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi gradski vijećnici i vijećnice dužni su vršiti nadzor nad materijalnim i financijskim poslovanjem Grada.

Gradu Slavonskom Brodu prijeti ovrha od sedam milijuna kuna!

Grad Slavonski Brod, kao i svi drugi gradovi, imao je zakonsku obvezu plaćati naknadu Crvenom križu po članku 30. Zakona o Crvenom križu, no svoju obavezu nije izvršavao nego ju je ignorirao. I sada će građani Slavonskog Broda morati snositi posljedice i platiti sedam milijuna kuna duga iz proračuna!

Crveni križ se u nekoliko navrata htio nagoditi i smanjiti iznos duga, no Grad je odbio. Iako presuda još nije pravomoćna vrlo je jasno kako će Grad na kraju ipak morati platiti dug jer je kršio zakon, kao i u slučaju zemljišta gdje je nekad bio trgovački lanac Billa, morat će dodatno platiti kamate te sudske troškove.

Sad je jasno zašto se štedi na rasvjeti, zašto živimo u polumraku i zbog čega je povećan toliki broj parkirališnih mjesta. Upravo zbog toga kako bi gradonačelnik plaćao svoje propuste, aljkavost i bahatost, a sve preko leđa građana. Jer na kraju krajeva, svi mi ćemo platiti taj dug umjesto onih koji su nas do duga doveli.

Slavica Lemaić i Anica Radman, nezavisne gradske vijećnice

 

Foto: Službene stranice Grada Slavonskog Broda

14.11.2022 11:49:48

Facebook Twitter Instagram