Vijesti

Gradski proračun za 2024. godinu više od 92 milijuna eura

 Grad Slavonski Brod u novu 2024. godinu ulazi s planiranim proračunom u visini od 92.600.000,00 eura, potvrđeno je to i izglasano na današnjoj 15. sjednici Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda na kojoj je prisustvovalo 21 vijećnica i vijećnika.

Sjednica je započela Aktualnim satom, za vrijeme kojega su gradske vijećnice i vijećnici upućivali pitanja gradonačelniku Mirku Duspari.

Proračun Grada Slavonskog Broda za 2024. godinu predviđa rashode u iznosu od 91,4 milijuna eura i izdatke financiranja u iznosu od gotovo 1,2 milijuna eura. Proračun za 2024. godinu preduvjet je za početak novih projekata koji će se financirati iz novog financijskog okvira ITU perspektive: botanički vrt, poduzetnički akcelerator, biciklističke staze, kamp na Poloju. Iako se vlastitim sredstvima i povlačenjem sredstava iz natječaja za energetsku obnovu škola već mnogo napravilo, kod obnove škola svakako će biti značajno provođenje projekata koji bi se financirali iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti te po tom planira se u ovoj godini konačno donijeti odluke o financiranju, kao i za ranije prijavljene projekte izgradnje i obnove dječjih vrtića. Nastavlja se s izgradnjom sportskih objekata, među kojima se ističe obnova Stadiona na Savi i ŠRC Klasije i svakako izgradnja dodatnih sadržaja s vanjskim bazenima.

Veliki udio u ovom proračunu i nadalje nose projekti povezani s očuvanjem okoliša kako bi život u Slavonskom Brodu bio što ugodniji i kvalitetniji; sortirnica, daljnja sanacija odlagališta, programi očuvanja kvalitete zraka, programi poticanja korisnog odvajanja otpada i sl. Proračun odražava i nastavak provedbe demografskih mjera s povećanjem naknada za novorođenčad. Jedan od važnih strateških ciljeva je zelena i digitalna tranzicija grada.

11.12.2023 13:10:43

Facebook Twitter Instagram