Vijesti

GRADSKO VIJEĆE O ONEČIŠĆENJU ZRAKA, SUDSKIM SPOROVIMA, INFRASTRUKTURI...

  Sjednica Gradskog vijeća Slavonskog Broda, 15. u ovom sazivu, otvorena je Aktualnim satom, pitanjima vijećnica i vijećnika gradonačelniku i njegovim suradnicima. Pitanja su se odnosila na onečišćenje zraka u Slav. Brodu, te hoće li biti tematska sjednica na ovu temu. Gradonačelnik Duspara je odgovorio kako nije lako takvu sjednicu organizirati, no da nema ništa protiv toga.'Redovno pratimo situaciju, u kontaktu smo s MInistarstvom, naša inicijativa ide za tim da pokušamo utjecati na ono što se događa u ovom gradu.- nažalost Ministarstvo tu nije sklono pomoći građanima Sl. Broda, što se posebno odnosi na GP koji je jedan od velikih zagađivača, jer je broj teretnih vozila u neprekidnom porastu, auto cesta kojom prolazi 17 mil vozila takođert, a na naše inicijative Ministarsvo nema sluha', izjavio je Duspara. Posebna je pak tema što se događa s Rafinerijom, to je jedna velika vojna tajna za ovu državu i za nas sve. Ovakvom sjednicom nećemo baš ništa riješiti, no, protiv sazivanja nemam ništa, zaključio je gradonačelnik. 

Ostala pitanja vijećnika odnosila su se na infrastrukturne projekte, zatim o obnovi SC Klasije i tamošnjeg paviljona, te vezano uz sudske sporove s nekadašnjim odmaralištem na Korčuli, za koje je Duspara rekao da bi bilo najbolje obratiti se resornomministru Bošnjakoviću. Spor u vezi Korčule traje od 90. godine, uvijek postoji mogućnost da nešto iskoči iz ormara našeg učinkovitog pravosuđa, te da imamo nešto novo za rješavati' rekao je brodski gradonačelnik. 

U nastavku sjednice vijećnici su raspravili Izvješće Mandatne komisije o mirovanju mandata člana Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda i određivanje zamjenika člana Gradskog vijeća, zatim Financijsko izvješće Javne vatrogasne postrobe, Sporazum o pripremi i provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja u okviru Operativnog programa ' Učinkoviti ljudski potencijali', te decentraliziranih funkcija ossnovnog školstva grada u 2020. 

Facebook Twitter Instagram