Vijesti

Gradsko vijeće Slavonskog Broda prvi put videokonferencijom

Danas je održana 18. sjednica Gradskog vijeća Grada Slavonskog Broda.

Kako je Gradska uprava ograničena prostorom Velike vijećnice, a sve zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom te uzimajući u obzir odluke i preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, 18. sjednica Gradskog vijeća održala se po prvi puta u obliku videokonferencije.

Na sjednici se raspravljalo o 19 točaka dnevnog reda, a tijekom prozivanja vijećnika na početku sjednice bilo je prisutno svih 25 vijećnika. Nakon što je jednoglasno usvojen dnevni red, sjednica je otvorena pitanjima gradskih vijećnika u okviru Aktualnog sata. Pitanja su se prvenstveno odnosila na tijek radova u procesu izgradnje novog autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu. Vijećnici su bili zainteresirani i za ostale gradske projekte pa su uslijedila pitanja i kada će Sportski dječji vrtić „Palunko“ započeti s radom, kao i nova školsko-sportska dvorana Osnovne škole „Bogoslav Šulek“. Nadalje, pojavilo se i pitanje kako Grad rješava pitanje nedostatka prostora Državnog arhiva te ono u vezi učestale devastacije dječjih igrališta i načina rješavanja navedenog problema. Gradske vijećnike zanimala je i obnova Društvenog doma u Podvinju te izgradnja kolnika u Voćarskoj ulici u Brodskom Vinogorju. 

Nakon pitanja gradskih vijećnika prešlo se na dnevni red sjednice na kojoj su predstavljena Izvješća o radu i financijska izvješća trgovačkih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj – lipanj 2020. godine. Tako je usvojeno Izvješće Brod-plina d.o.o., potom izvješća Vodovod d.o.o., Komunalac d.o.o., Razvojne agencije Grada Slavonskog Broda d.o.o., za Brod-turist d.o.o., a nije usvojeno izvješće za Posavsku Hrvatsku d.o.o. i Lasicu d.o.o.

Nadalje, usvojena su Izvješća o radu i financijska izvješća ustanova u vlasništvu Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2020. godine, a vezano za to prisutni ravnatelji ustanova odgovarali su na postavljena pitanja vijećnika. Tako su usvojena izvješća za Dječji vrtić Ivana Brlić-Mažuranić i Dječji vrtić „Potjeh“. Prihvaćena su i izvješća Gradske knjižnice Slavonski Brod, Kazališno-koncertne dvorane Ivana Brlić-Mažuranić, za Galeriju umjetnina Grada Slavonskog Broda, Ustanovu za gospodarenje športskim objektima i naposljetku za Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje. Također je i usvojeno Izvješće o radu i financijsko izvješće Javne vatrogasne postrojbe Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj – lipanj 2020. godine.

Jedne od važnijih točaka dnevnoga reda bile su Izvješće gradonačelnika Grada Slavonskog Broda za razdoblje siječanj-lipanj 2020. godine te Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna Grada Slavonskog Broda za 2020. godinu. Oba izvješća su usvojena.

iZVOR: GRAD SLAVONSKI BROD

 

 

20.10.2020 18:06:16

Facebook Twitter Instagram