Vijesti

HDZ listu za petu izbornu jedinicu predstavio u općini Sikirevci

Svoju listu za petu izbornu jedinicu predstavila je Hrvatska demokratska zajednica u općini Sikirevci. Ovu je općinu posjetio nositelj liste, aktualni ministar financija Zdravko Marić, kao i još nekoliko kandidata, te predstavnici županijskog i općinskog odbora ove stranke.

Marić je u svom govoru posebno istaknuo Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave. Efekti tog zakona , istaknuo je, značili su da se cjelovit prihod od poreza na dohodak ustupi lokalnoj upravi na upravljanje, a upravo se, kaže Marić, na primjeru Brodskom posavske županije najbolje vidi smisao ovog zakona. Prema njegovim riječima, pokazuje se oko 162 milijuna kuna prihoda više u odnosu na 2017. godinu, a neke općine bilježe i udvostručenje proračuna. Kao primjer je istaknuo upravo općinu Sikirevci.

To je iskorak koji omogućava obnovu infrastrukture, primjerice poput obnovljene škole u ovoj općini, kazao je Marić.

 

Naglasio je kako je proteklih nekoliko mjeseci vidljivo tko i kako vodi državu: 'Suočili smo se s globalno gledano nevjerojatnom situacijom u kojoj smo donosili teške odluke. Danas to mnogi spočitavaju prozivajući Nacionalni stožer da je ispolitiziran. No, pogledajmo rezultate - gdje je trenutno Hrvatska kad je u pitanju suočavanje s tom krizom? Povukli smo poteze za koje smo znali da će biti dobri, a na gospodarskom planu izazovni. Stavili smo u funkciju određene mjere, poduzetnike i obrtnike smo oslobodili određenih davanja, posebno važna je mjera potpore poduzetnicima za isplatu plaća i nastavak poslovanja. Tako je u 5. izbornoj jedinici preko 8 tisuća poduzetnika iskoristilo tu mjeru, što je oko 40 tisuća zaposlenika.

Tu su i financijska sredstva na raspolaganju iz EU, za što su se zauzeli svi ministri kao i premijer Plenković, zaključio je nositelj liste Zdravko Marić, i pritom najavio posjet ostalim područjima pete izborne jedinice..

22.06.2020 13:10:23

Facebook Twitter Instagram