Vijesti

HDZ uvjerljivi pobjednik izbora za općinsko vijeće općine Davor

Hrvatska demokratska zajednica je, prema rezultatima koje je objavio DIP, uvjerljivi pobjednik na prijevremenim izborima za članove Općinskog vijeća Općine Davor. HDZ je dobio 692 glasa (50,91 %), Kandidacijska lista grupe birača-Lidija Brlić dobila je 365 glasova (26,92 %), a koalicija HSS-SDP 308 glasova (22,46 %). Time će HDZ imati većinu u Općinskom vijeću Općine Davor sa sedam vijećnika, a Kandidacijska lista grupe birača i koalicija HSS-SDP će imati po tri vijećnika. 

Načelnik Općine Davor, Đuro Anđelković je rekao – Iako su mi ovo peti izbori, nikada nisam bio uzbuđen kao sad. Bilo me je strah da bi sve što smo do sad napravili i pripremili moglo stati, i to zbog nerazumijevanja u vijeću. Ovo je i velika podrška i pomoć svim glasačima HDZ-a Davora i Orubice kojima se zahvaljujem još jednom. Zahvaljujem nositeljici liste Jasni Butumović i Željku Burazović, ali i svima ostalima na listi koji su imali hrabrosti usprkos silnim klevetama na moj račun i ime, što stvarno nije bilo fer i korektno. Hvala što su uspjeli provesti izbore fer i korektno, odradili su fenomenalan posao i vjerujem kako već od sutra krećemo s realizacijom svih projekata koji nas čekaju.- 

Od 2382 birača glasovalo je njih 1394 birača, čime je ostvarena izlaznost od 58,92 %. Službeni rezultati izbora za Općinsko vijeće u Davoru, bit će objavljeni tijekom sutrašnjeg dana.

10.03.2019 22:10:41

Facebook Twitter Instagram