Vijesti

Heleni Dretar Karić dodijeljena pozivnica za Tokio 2021.

Odlukom ITTF-PTT-a dodjeljena je pozivnica za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju Varaždinki Heleni Dretar Karić parastolnotenisačici koja nastupa u kategoriji 3.

„S velikim nestrpljenjem sam očekivala vijest o dodjeli pozivnice za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju. Presretna sam dda sam je ja upravo dobila“ govori Helena Dretar Karić te dodaje „Početkom lipnja na poslijednjim kvalifikacijama u slovenskom laškom, gdje su se samo pobjednice kategorija kvalificirale za igre,  ispala sam u polufinalu od Japanke Jokimi s 3:2. Moram priznati, možda zvuči neskromno, ipak sam očekivala tu pozivnicu, jer sam u svojoj kategoriji 11-ta na svjetskoj rang listi, a njih 10 su se izravno kvalificirale za Tokijo.   Isto tako, možda je pozivnica opravdano dodjeljena meni, jer igram parove s Anđelom Mužinić koja se kao četvrta na rang listi već kvalificirala, a mi kao aktualne europske prvakinje i vice prvakinje s igara u Rio de Janeru svakako zaslužujemo igrati kao ekipa u Tokiju. Dat ću sve od sebe u pojedinačnom djelu natjecanja, a u ekipnom djelu Anđela i ja smo jedne od favoritkinji za medalju. Ne bih ništa željela pompozno najavljivati, valja samo i dalje trenirati i pripremati se za kolovoz kada počinju igre. Vidimo se u Tokiju“, zaključila je Helena Dretar Karić.

Heleni Dretar Karić bit će to treče igre, jer je nastupila 2012. u Londonu i 2016. u Rio De Janeru. 

Hrvatske boje u para stolnom tenisu branit će tako u kategoriji 3. Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić te u kategoriji 6. Pavao Jozić.


27.06.2021 11:13:19

Facebook Twitter Instagram