Vijesti

HEP: Cijene električne energije za kućanstva neće se mijenjati

Zbog velikog interesa javnosti vezano za pitanje sigurnosti opskrbe i kretanja cijena električne energije u idućem razdoblju, danas su se oglasili priopćenjem iz HEP-a: 

HEP grupa, kao najveći opskrbljivač električnom energijom u Hrvatskoj, za sve svoje kupce će iz vlastite proizvodnje i ostalih izvora i u idućem razdoblju osigurati dovoljne količine električne energije. Cijene električne energije za kućanstva, kupce HEP grupe, zasigurno se u sljedećih nekoliko mjeseci neće mijenjati.

Što se tiče opskrbe poslovnih kupaca (kategorije poduzetništvo), cijene su izraženije podložne promjeni tržišnih uvjeta. Stoga je HEP Opskrba, razumijevajući osjetljivost brojnih tvrtki na promjenjivost cijene, u kontinuiranom kontaktu sa svim svojim velikim kupcima, te svoje ponude i ugovore prilagođava zahtjevima i specifičnostima svakog pojedinog kupca. Napominjemo da za kupce kategorije poduzetništvo, korisnike javne usluge u okviru zajamčene opskrbe koju pruža HEP Elektra, odluku o iznosu tarifnih stavki za zajamčenu opskrbu električnom energijom za svako nadolazeće tromjesečno razdoblje donosi HERA na temelju propisane metodologije.

14.10.2021 14:05:49

Facebook Twitter Instagram