Vijesti

Hrvatska ima predstavnika u Svjetskoj sveučilišnoj sportskoj federaciji!

 Marko Žunić, član Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza izabran je za člana Izvršnog odbora Svjetske svjeučilišne sportske federacije (FISU) za razdoblje 2023. - 2027.

Krovna organizacija sveučilišnog sporta u svijetu održala je od 17. do 18. studenog u Ženevi svoju 38. Generalnu skupštinu, na koju su pozvani predstavnici čak 164 svjetske članice, a osim prezentacija budućih FISU igara i natjecanja, skupština je održala izbore Izvršnog odbora za razdoblje 2023. - 2027, koji uključuju pozicije predsjednika, prvog dopredsjednika, potpredsjednike i članove Izvršnog odbora.

Među kandidatima za člana Izvršnog odbora bio je i naš Marko Žunić, koju je ovu funkciju obavljao posljednje četiri godine, a svoju je karijeru u sveučilišnom sportu započeo još 2011. godine kao Izvršni direktor Europskog sveučilišnog rukometnog prvenstva u Rijeci.

Više od 10 godina poslije, iza sebe ima impresivno iskustvo i karijeru. EUG Zagreb-Rijeka 2016, IRONMAN Slovenija, B2RUN Hrvatska, samo su neki od velikih projekata koje je radio, a pored toga, obnaša i dužnosti člana Izvršnog odbora Hrvatskog akademskog sportskog saveza, predsjednik je Organizacijskog odbora FISU World Forum 2024., te član Organizacijskog odbora FISU Svjetskog Cheerleading prvenstva 2024. u Splitu.

Ovaj izbor velika je stvar za hrvatski akademski sport, pogotovo imajući u vidu dva događaja Svjetske sveučilišne sportske federacije iduće godine u Hrvatskoj i kandidaturi za Europske sveučilišne igre 2028, ali i budući razvoj i pozicioniranje hrvatskog sporta na svjetskoj sceni. U Ženevi su se uz Marka Žunića nalazili i predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza Haris Pavletić, sportska direktorica Jelena Matešić te glavni tajnik Nikola Vincetić.

20.11.2023 12:56:13

Facebook Twitter Instagram