Vijesti

Hrvatske odbojkašice igraju uzvratnu utakmicu s Rumunjskom

 Hrvatske odbojkaške reprezentativke u subotu, 3. rujna u 16 sati po hrvatskom vremenu igraju uzvratnu utakmicu s reprezentacijom Rumunjske te na protivničkom rumunjskom terenu brane do sad zasluženo prvo mjesto u skupini A kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Reprezentativke Beta Dumančić i Klara Perić nakon pobjede 3:1 nad Rumunjskom u prvoj utakmici kvalifikacija vjeruju u ponavljanje uspješnog rezultata i ostanku na samom vrhu ljestvice.

„Rumunjska je definitivno najjači protivnik skupine. U prvoj utakmici u Osijeku pobijedile smo ih rezultatom 3:1, a pobjedi se nadamo i sada u Rumunjskoj. Dobro ćemo se pripremiti, ispraviti stvari koje nismo radile dovoljno dobro u prvoj utakmici te vjerujem da ćemo se u Hrvatsku vratiti s pobjedom.“ – istaknula je reprezentativka Beta Dumančić dok je Klara Perić dodala: „Pozivam sve da nas podrže i uzvratnu utakmicu protiv Rumunjske prate putem prijenosa na Sportskoj TV. Nadamo se da ćemo u ovu utakmicu uči čvrsto i sabrano te ponovo pobijediti najjaču ekipu naše skupine.“

 Uz Rumunjsku, do kraja kvalifikacija naše odbojkašice igraju još utakmicu protiv Izraela 7. rujna u Osijeku te 10. rujna u gostima protiv Farskih otoka. 

Kvalifikacije za EP za Hrvatsku žensku odbojkašku reprezentaciju igraju: Samanta Fabris, Klara Perić, Lea Deak, Mika Grbavica, Lucija Mlinar, Laura Miloš, Dijana Karatović, Josipa Marković, Beta Dumančić, Martina Šamadan, Ema Strunjak, Božana Butigan, Izabela Štimac i Natalija Tomić. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas. 

31.08.2022 13:35:01

Facebook Twitter Instagram