Vijesti

Hrvatskim paraolimpijcima osam medalja na EP u Poljskoj

U posljednim disciplinama jučerašnjeg natjecanja u Poljskoj, na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu,u disku zlato za Ivana Katanušića i bronca u skoku u dalj Mikeli Ristoski.

U kategoriji, F64, Ivanu Katanušiću, članu AKOSI Uriha iz Zagreba za zlato je bilo potrebno disk baciti na 57.94m.  

„Europski sam prvak u mojoj prvoj disciplini. Natjecanje je bilo vrlo dobro. Po prvi put sam u njoj bio punom glavom i to prvi put maksimalno.  Zaista sam od svoje konkurencije očekivao da me malo više potjeraju da budem na još boljoj razini, ali realno bacio sam disk koliko je trebalo. Bila je ovo odlična uvertira za Tokijo. Plasmanom i rezultatom sam ispunio svoj cilj, jer je bilo prvo da dobro prođem, jer    je ovo natjecanje manjeg ranga od paraolimpijskih igara, tako da se samo dalje nastavljamo pripremati za nastup na njima“, izjavio je zlatni Ivan Katanušić.

Srebro je osvojio Britanac Dan  Greaves s 57.05m, a bronca je pripala još jednom Britancu Harrisonu  Walshu s 54,84m .

Puljanka Mikela Ristoski do bronce, kategorije T20,  došla je skokom u dalj od 5,54m.

„“Super mi je bilo na natjecanju u jakoj konkurenciji. Vjerujem da ću u Tokiju ostvariti puno bolji rezultat ostvariti nego ovdje. Dala sam sve od sebe, bilo je teško, a prije mjesec dana imala sam problema s koljenom. Napravila sam svoje što sam trebala“, izjavila je paraolimpijka Mikela Ristoski.

Europska prvakinja je  Poljakinja Karolina  Kucharczyk sa 6,13m, a srebro je osvojila Ruskinja Aleksandra   Ruchkina s 5,59m
Hrvatska u poslijednji dan natjecanja u BYDGOSZCZu  ulazi s osam medalja od kojih je 4 zlata, srebro i 4 bronce. 

 


05.06.2021 09:28:27

Facebook Twitter Instagram