Vijesti

HSS obilježio godišnjice rođenja Antuna i Stjepana Radića

Predstavnici Županijske i gradske organizacije HSS-a Brodsko posavske županije i Slavonskog Broda, povodom 149. obljetnice rođenja Stjepana Radića i 152. obljetnice rođenja Antuna Radića, odali su počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na bistu Stjepana Radića u Slavonskom Brodu. Tako je nastavljena HSS-ova tradicija koju ne propuštaju iz godine u godinu, jer, kako je rekao predsjednik ŽO Davor Vlaović, ovo je za njih jedan od najznačajinijih datuma: 

'Govori Stjepana Radića su svevremenski, a tematika aktualna i danas nakon stotinu godina, naročito kada govori o čuvanju nacionalnih vrijednosti. Danas se prisjećamo nekih njegovih izjava vezanih za ljude koji trebaju provoditi narodne i gospodarske politike', izjavio je Davor Vlaović. 

'Mi u HSS-u svjesni smo kako danas više nego ikada do sada moramo izvući pouke iz njihova života i rada i hrvatske povijesti. Braća Antun i Stjepan Radić hrvatske su povijesne ličnosti koje su važne i nakon 149 odnosno 152 godine poslije njihova rođenja jer njihov nauk ne zastarijeva', zaključio je predsjednik ŽO HSS-a. 

 

11.06.2020 10:34:00

Facebook Twitter Instagram