Vijesti

HSS održao primanje za medije

 Hrvatska seljačka stranka jučer je održala primanje za medije na kojem su se osvrnuli na proteklu godinu, te najavili planove za 2018. godinu.

Osobito su se osvrnuli na trenutno stanje u Županijskoj skupštini, gdje su opozicija te obećali još aktivnije i konstruktivnije sudjelovati u rješavanju problema.

Kao saborski zastupnik, predsjednik županijskog ogranka Davor Vlaović kazao je kako HSS više neće samo 'kritizirati' nego i aktivno predlagati, a posebno se osvrnuo na skidanje Đure Đakovića sa popisa tvrtki od strateškog značaja za Hrvatsku, te upitao što je sa radnim mjestima.

Zbog toga je HSS najavio lobiranje i prijedlog posebnog Zakona o Slavoniji, Baranji i Srijemu koji bi se trebao uskladiti sa ostalim zakonima, rekavši kako otočani imaju brojne pogodnosti prema Zakonu otocima, pa 'zašto i Slavonci ne bi imali besplatnu cestarinu', izjavio je Vlaović. 

-Nažalost, postojeća većina u županijskoj Skupštini odbila je sve naše amandmane iako se radilo o svega 1% cijelog županijskog proračunskog 'kolača', a to autoritativno vladanje županijske skupštine nas neće obeshrabriti i zaustaviti, ustrajat ćemo.- kazao je Ivan Šmit o nedavnom izglasavanju županijskog proračuna.

HSS je također najavio kako će se zalagati za to da država prazne kuće i stanove prepusti mladima i njihovim obiteljima.

 

Facebook Twitter Instagram