Vijesti

I roditelji učenika OŠ Milan Amruš na Markovom trgu

 Roditelji učenika koji svakodnevno pohađaju OŠ Milan Amruš, kao i njihovi učitelji i rehabilitatori, ovog će se četvrtka zaputiti u Zagreb na Markov trg kako bi prosvjedom zatražili izgradnju nove škole za svoju djecu.

Naime, uvjeti u kojima svakodnevno rade nisu nimalo prikladni- osim što je škola okružena prometnim cestama, izgradnja obližnjeg rotora narušila je statiku zgrade, a sama unutrašnjost je derutna. U tom su prostoru posljednjih 40 godina, a na početku je rečeno kako se radi o privremenom rješenju, kazala je ravnateljica Nataša Čošić.

Roditelji su se odlučili angažirati u dogovoru sa svojom predstavnicom, kako bi na ovaj način tražili sastanak sa mjerodavnim institucijama jer, iako se ovoj temi već raspravljalo u Saboru i iako je obećano da će projekt biti uvršten u novi proračun, nikakve službene informacije ne stižu do škole.

Zato je škola uputila službene zahtjeve za sastanak sa nadležnim ministarstvom i predstavnicima Vlade, a isto je učinio Grad Slavonski Brod, no ravnateljica kaže kako odgovora i dalje nema.

Za to vrijeme, 8 učionica koje imaju na raspolaganju, svakodnevno koriste 23 razredna odjela, odnosno stotinjak djece u dvije smjene.

Prosvjed se održava 14. studenog u 10 sati.

12.11.2019 11:15:09

Facebook Twitter Instagram