Vijesti

I u Slavonskom Brodu prigodni program Dana pobjede i hrvatskih branitelja

 Obilježavajući 5. kolovoza Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, prisjećamo se povijesnog datuma iz 1995. godine kada su u sklopu vojno-redarstvene akcije “Oluja” Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja Republike Hrvatske pod nadzorom pobunjenih Srba, na kojima je bila uspostavljena paradržava Republika Srpska Krajina.

U sjećanje na taj dan, danas, 4. kolovoza 2021. godine, svečanim programom obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 26. obljetnica vojno-redarstvene operacije „Oluja“,  koje Hrvatska obilježava 5. kolovoza. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu, roditelji i obitelji poginulih hrvatskih branitelja, udruga udovica hrvatskih branitelja,  članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata, pripadnici braniteljskih postrojbi i udruga, predstavnici Brodsko-posavske županije na čelu sa zamjenikom župana Markom Šimićem, grada Slavonskog Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske, institucija i političkih stranaka, položili su vijence, zapalili svijeće i u molitvi se prisjetili svih čiji su životi utkani u temelje Lijepe Naše.

Svi okupljeni uputili su se zatim prema Spomeniku poginulim braniteljima Domovinskog rata gdje je položeno cvijeće i zapaljene svijeće, te su minutom šutnje uz dužno poštovanje odali počast i poklonili se uspomeni na sve poginule i pale branitelje. Čitanjem imena svih branitelja čija se imena nalaze na Spomeniku, svi okupljeni prisjetili su se ratnih dana i svih onih koji su svojim djelima doprinijeli hrvatskoj slobodi i samostalnosti.

Sveta misa za sve pokojne i poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i žrtve rata služena je u crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

04.08.2021 12:53:00

Facebook Twitter Instagram