Vijesti

IN Konzalting predstavio Priručnik za osposobljavanje povjerenika Civilne zaštite

U velikoj dvorani Gradske knjižnice Slavonski Brod, tvrtka IN Konzalting d.o.o. predstavila je Priručnik za osposobljavanje povjerenika Civilne zaštite, autora Sonje Glibo i Ivana Nožine. 

Tvrtka IN Konzalting osnovana je 2007. godine i bavi se poslovima civilne zaštite, a ovaj priručnik izdali su iz razloga što su primjetili kako u tom području nedostaje stručne literature.
 
- Priručnik opisuje na koji bi se način educirale, uvježbavale i trenirale operativne snage sustava Civilne zaštite. Jedna od njih su i povjerenici te zamjenici povjerenika civilne zaštite, koji su bitna karika, jer su vezani za mikrolokacije, odnosno mjesne odbore, naselja, veće stambene zgrade..., koji su, u jednu ruku, koordinatori u mjerama koje se provode u sustavu civilne zaštite - objasnio je jedan od autora Ivan Nožina, suvlasnik i prokurist u tvrtki IN Konzalting.
 
Druga autorica, Sonja Glibo, objasnila je kako provjerenike civilne zaštite ovim priručnikom nastoje upoznati s njihovim mjestom i ulogom u samom sustavu, da se krene promišljati o njihovom osposobljavanju i unaprijeđenju.
 
Predstavljanju priručnika, u ime Brodsko-posavske županije, nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Branko Sabo, koji je naglasio važnost dobre pripreme za nenadane izvanredne situacije:
 
20.05.2022 12:50:11

Facebook Twitter Instagram