Vijesti

'Ivana Brlić­-Mažuranić je simbol našega grada i konačno je došlo vrijeme za obnovu njezinog doma!'

Zbog početka radova na rekonstrukciji i uređenju Kuće Brlić, gradonačelnik Mirko Duspara danas se sastao s izabranim izvođačima. Na javnom predstavljanju projekta gradonačelnik je rekao kako njegova realizacija ima veliko značenje za grad Slavonski Brod.

U prvoj fazi projekta realizirat će se rekonstrukcija Kuće Brlić, a kasnije slijedi opremanje predmetnog objekta multimedijalnom i informatičkom opremom, hologramskim projekcijama, namještajem te ostalim interijerom.

Za izvođače radova izabrana je tvrtka MONTE-MONT d.o.o., a ugovorena vrijednost radova je 13.922.213,80 kn bez PDV-a odnosno 17.402.767,25 kn sa PDV-om. Projekt predviđa Infrastrukturni zahvat na površini od 1.404,73 m2 kojim će se rekonstruirati Kuća Brlić u interaktivni kreativni centar. U sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Integrirani program - Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić“ osigurana su sredstva kojima Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. sufinancira izvođenje radova rekonstrukcije Kuće Brlić.

20.05.2020 12:03:09

Facebook Twitter Instagram