Vijesti

IVICA TUCAK NAKON SVJETSKOG ZLATA NA SPORTSKOJ KONFERENCIJI

 Zlatko Dalić, Ivica Tucak  i Ratko Rudić samo su neka od imena koja stoje iza svjetskih uspjeha hrvatskog sporta od kojih je posljednji onaj od prije samo nekoliko dana, osvajanje Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Upravo oni sudionici su simpozija Sportska priprema u ekipnim sportovima, koji će se u sklopu međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održati u subotu, 24. veljače s početkom u 9.30 sati. Na četiri dinamična panela imat ćemo tako prilike slušati najvažnije aktere iz hrvatskih najtrofejnijih ekipnih sportova.

Izbornici Ivica Tucak, Zlatko Dalić, Josip Sesar, Igor Arbutina i Boris Dvoršek, na panelu Priprema ekipe za turnirsko natjecanje raspravljat će o svojim najnovijim iskustvima u ovoj tematici i otkriti sve detalje o načinu rada svojih reprezentacija.

O strategijama podrške razvoju sportske pripreme u ekipnim sportovima govorit će vodeći ljudi nacionalnih sportskih saveza Marijan Kustić, Tomislav Grahovac, Perica Bukić, Frane Žanić i Nikola Rukavina, dok će oni zaduženi za struku u savezima, Stipe Pletikosa, Jasmin Repeša, Lidija Bojić, Ratko Rudić i Ivan Donald Marić govoriti o dugoročnom razvoju igrača za nacionalnu reprezentaciju.

Kondicijski treneri naših nacionalnih reprezentacija Luka Milanović, Mario Mandir, Pero Kuterovac, Danijel Brajković i Dragan Luić predstavit će aktualnu temu Kondicijska pripremljenost igrača: inovativne paradigme treninga.

22. izdanje Kondicijske pripreme sportaša održava se u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Udruge kondicijskih trenera Hrvatske, a u suradnji s Centrom za istraživanja i razvoj vrhunske sportske pripreme (HOO) i Veleposlanstvom Francuske u Hrvatskoj, koje u sklopu promocije Olimpijskih igara u Parizu za konferenciju osigurava dolazak svjetski priznatog stručnjaka Martina Buchheita.

 Svi zainteresirani za praćenje međunarodne konferencije Kondicijska priprema sportaša mogu se prijaviti na web stranici www.ukth.hr

 

19.02.2024 13:52:00

Facebook Twitter Instagram