Vijesti

Ivona Riđan osvojila Memorijal "Karlo Plazanić“

 Ovo natjecanje okuplja samo mlađe uzrasne kategorije i to samo do 14 godina starosti. Na taj se način Tenis klub Brod prisjeća svog mladog i nadarenog člana koji je stradao u prometnoj nesreći. Od članova Tenis kluba Brod nastupilo je njih petoro koji su svi mlađi od godišta u kojem se igralo, osim Ivone Riđan koja je uvjerljivo osvojila naslov.

Lijepo rujansko vrijeme, čak i pretoplo za ovo doba godine učinilo je sve kako bi se održao tradicionalni Memorijal „Karlo Plazanić“. Ove godine natjecanje je bilo za uzrast do 14 godina te su održani pojedinačni turnir za dječake i djevojčice kao i igre parova. U finalu su se kod djevojčica u konkurenciji 12 igračica našle Brođanka Ivona Riđan i Osječanka Sara Barbarić. Do finala je Riđan sa 6:2 i 6:1 dobila Niku Dragičević iz Virovitice te u 2. kolu s 2 puta po 6:0 i njenu sugrađanku Luciju Podravac. Prema dosadašnjim igrama i rezultatima te plasmanu u Hrvatskoj Ivona Riđan je protiv Sare Barbarić bila favorit za pobjedu.

Na kraju je Ivona Riđan opravdala ulogu prve nositeljice turnira te je s uvjerljivih 6:0 i 6:1 nadigrala Saru Barbarić. Zanimljivo je da su njih dvije igrale zajedno u parovima te su im Nika Dragičević iz Virovitice i Splićanka Lara Šerić predale finalni meč bez borbe. U pojedinačnom dijelu 3. mjesto pripalo je Luciji Podravac iz Virovitice.

U muškom dijelu nastupilo je 16 mladih tenisača, dok je dominirao Zagrepčanin Lovro Maričić koji se u svom godištu u Hrvatskoj nalazi visoko na rang ljestvici. On je sigurnom igrom došao do finala u kojem ga je čekao Dominik Sabolić iz Virovitice.

Na kraju je Sabolić koliko - toliko parirao, ali samo u drugom setu kojeg je izgubio sa 6:3, dok je u prvom Maričić bio uvjerljiv sa 6:0 za naslov pobjednika. U muškim parovima Lovro Maričić je zajedno s Rokom Novakovićem iz Zagreba također osvojio 1. mjesto. U pojedinačnom dijelu 3. mjesto pripalo je Brođaninu Mirku Škrinjaru. On je prvo dobio Borisa Boića iz Zagreba te u 2. kolu i njegovog sugrađanina Antonija Serdarevića za plasman u polufinale. Tamo ga je čekao Lovro Maričić kasniji pobjednik turnira koji je bio bolji.

Uz Ivonu Riđan i Mirka Škrinjara od članova Tenis kluba Brod još su nastupili: Lea Garić, Dominik Škrinjar i Antonio Tolić. Svi oni mlađi su od godišta u kojem se održao Memorijalni turnir „Karlo Plazanić“ koji je bio posljednji za mlađe uzraste u ovoj godini.

24.09.2020 16:22:52

Facebook Twitter Instagram