Vijesti

Javni poziv za dodjelu potpore za samozapošljavanje za poljoprivrednu proizvodnju

Na temelju Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji a u cilju otvaranja novih radnih mjesta za osobe iz ciljne skupine Programa kroz davanje novčane potpore u svrhu samozapošljavanja pokretanjem poljoprivrednog gospodarstva  te bavljenja primarnom poljoprivrednom proizvodnjom, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpore za samozapošljavanje za djelatnost primarne poljoprivredne proizvodnje u 2020. godini.

Podnositelji zahtjeva su nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom.

Prilikom podnošenja zahtjeva za dodjelu potpore, podnositelj zahtjeva mora imati status nezaposlene osobe i biti prijavljen u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Potpora iznosi do najviše 80.000,00 kuna, uključujući i navedeni iznos. Potpora je jednokratna i nepovratna ukoliko se namjenski utroši u skladu s poslovnim planom.

Zahtjevi s obveznom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno. Razdoblje zaprimanja zahtjeva po ovim javnim pozivima traje od 18. veljače do 18. ožujka 2020. godine.

Sve informacije o uvjetima i načinu podnošenja zahtjeva dostupne su u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja (branitelji.gov.hr) u dijelu Aktualni javni pozivi, u Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Slavonskom Brodu (tel: 035/447-363), te u županijskom Centru za psihosocijalnu pomoć u Novoj Gradiški (tel: 035/362-154).

24.02.2020 12:41:00

Facebook Twitter Instagram