Vijesti

Jeftinija vozačka u autoškoli "Stop"

Od Nove godine na snagu su stupile mnogobrojne promjene prometnih propisa vezanih uz izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Zakona o posebnom porezu na motorna vozila, ali i Zakona o PDV-u, koja se odnose na ponovno uvođenje mogućnosti odbitka 50% PDV-a na kupnju i korištenje automobila za poduzetnike. Promijenjen je i zakon koji je regulirao cijene polaganja vozačkih ispita i uklonjena je zakonom određena minimalna cijena.
 
Iako smo svi sa nestrpljenjem čekali Novu godinu, za koju smo očekivali da će donijeti niže cijene polaganja vozačkog, na nekim se mjestima, poput Dalmacije, dogodilo upravo suprotno.
 
Do sada je minimalna cijena autoškola za polaganje B kategorije iznosila 5700 kuna, a sa svim davanjima poput liječničkog pregleda i ispita, vozački se mogao položiti za minimalno 7200 kuna. Prognoze su bile da će novi zakon koji je ukinuo zaštićenu cijenu koju je regulirala država, donijeti sniženje cijena. Nije. Većina autoškola cijene je zadržala, a neke su ih čak i povisile.
 
To se ne može reći za slavonskobrodsku autoškolu "Stop" koja je snizila cijenu. Polaganje B kategorije je u autoškoli "Stop" od sada 1300 kuna jeftinije od prošle godine i vozački ispit za B kategoriju iznosi 4400 kuna sa pdv-om!
 

Facebook Twitter Instagram