Vijesti

Još jedan sportski vikend u Slavonskom Brodu

 Dva tjedna nas dijele od posebnog dana, kada će Mazatori organizirati dvije manifestacije isti dan. Kada smo pomislili da ne može bolje, opet nas iznenade.

Sljedeću subotu, točnije 18.06. u Slavonskom Brodu se održava, po prvi puta službeno natjecanje od velike važnosti za triatlon u Hrvatskoj, a radi se o 2.kolu Hrvatske triatlon lige. To je natjecanje koje se održava diljem Lijepe naše, u pet različitih gradova i odvija se u 5. kola. Osim Slavonskog Broda tu su Trogir, Split, Preluk i Zagreb, a mi se izdvajamo jer smo jedini koji imaju natjecanje u bazenu. Vanjski gradski bazen taj dan je rezerviran za prvu službenu sportsku manifestaciju koja će se održati na istoimenim bazenima. Potvrda je to sjajnih uvjeta koji su napravljeni za vrhunski sport i sportska natjecanja kod nas u Brodu, a sama lokacija Poloja je nešto čime se rijetki mogu pohvaliti i nama je ponos i dika.

Triatlon je sport koje čine tri sportske discipline plivanje, biciklizam i trčanje. Hrvatska triatlon liga i Polojski triatlon se sastoje od discipline sprint triatlon gdje se pliva 750m, vozi bicikli 20km, te trči 5km. Osim sprint triatlona, na eventu će se natjecati i mladi triatlonci u disciplinama akvatlon i supersprint triatlon.

Organizator utrke je Triatlon klub Mazator. Natjecanje kreću već od 9 sati, pa sve do 16h kada je službeno proglašenje pobjednika prvog i zadnjeg Polojskog triatlona. Očekivani broj sudionika je oko 250 u svim dobnim kategorijama, a zasigurno najuzbudljiviji dio dana su utrke juniora i seniora.

 

Nakon završetka Polojskog triatlona, sportski reflektori se sele u Tvrđavu, gdje se održava peto izdanje utrke Kros u Tvrđavi. Utrka je ove godine u noćnom izdanju, što otvara priliku za drugačije upoznavanje s Tvrđavom Brod. Očekivani broj natjecatelja je oko 120 u svim kategorijama, a kao i dosadašnjim godina to su utrke na 4 i 8km, te nezaobilazni dio dječje utrke. Manifestacija kreće u 19:30h s dječjim utrkama, a ostale dvije discipline startaju u 21h. Organizator utrke je Ultramaraton klub Mazator.

Pozivamo sve sugrađane da uživaju u sportskim predstavama najboljih triatlonaca iz Hrvatske i šire prijepodne, a navečer uživaju u prizorima čeonih lampi kako svjetle diljem Tvrđave.

Važno je znati kako će promet Splavarskom ulicom biti zatvoren u subotu, od 8h do 18h za sva prometna vozila osim interventnih službi.

 

 

 

 

14.06.2022 07:54:00

Facebook Twitter Instagram