Vijesti

Još jedan uspjeh brodskih kajakašica

 Na Turniru olimpijskih nada Brođanke Leona Pavlešin (KKK Olimpik) i Inga Karakaš (KKK Matija Ljubek) su u kajaku dvosjedu na 200m ostvarile sjajan uspjeh. Naime naše kajakašice su ostvarile plasman u A finale izbacivši reprezentativke Mađarske, jedne od glavnih kandidatkinja za medalju i to za svega 0,153 sekunde. Na kraju su u finalnoj utrci osvojile 8. mjesto među najboljim svjetskim kajakašicama uzrasta do 15 godina.

 
Uz ovaj veliki uspjeh u dvosjedu  Leone do A finala u kajaku jednosjedu ju je dijelila samo sreća. Naime, Leona je u obje discipline sjajno odveslala utrke, no zbog težeg ždrijeba nije ostvarila plasman u finale iako je po vremenu vrijedila za to. Na 1000m je Leona imala 7. a na 500m 8. vrijeme. Iako nije veslala finalnu utrku na taj način je zapravo pokazala da vrijedi.
 
Važno je napomenuti kako je na spomenutom natjecanju nastupilo čak 38 država sa više od 700 sportaša što je možda i najjače i najkvalitetnije svjetsko natjecanje mlađih dobnih uzrasta do sada. Inače Turnir olimpijskih nada popularno nazivaju i neslužbeno svjetsko prvenstvo za kategorije 15-17 godina.
 
Od članova KKK Olimpik nastupili su i Mihael Galetović koji je nastupao u utrkama kajaka jednosjeda za dječake do 15 godina i to na 1000m te na 500m. Mihael je u obje discipline ostvario plasman u polufinale, a najbolji rezultat je napravio na 500m gdje je sveukupno zauzeo 16. mjesto.
 
Denis Folvarek je nastupao u svim disciplinama kajaka jednosjeda, dakle na 1000, 500 i 200m te u svakoj od spomenutih ostvario plasman u polufinalnu utrku. Najbolji rezultat je napravio na 500m gdje je ukupno zauzeo 22. mjesto.
 
Sa sportašima je u svojstvu jednog od trenera boravio i  trener Marko Lipovac, a s ovim natjecanjem, završila je još jedna kajakaška sezona. 
17.09.2018 08:44:00

Facebook Twitter Instagram