Vijesti

Još jedna uspješna godina iza klastera 'Slavonska košarica'

 Turistički klaster 'Slavonska košarica' koji okuplja čak 148 članova iz pet slavonskih županija, iza sebe ima uspješnu godinu sa prihodima od 614 tisuća kuna, zaključak je izvješća sa pete skupštine klastera.

Članovi su se tako okupili kako bi prihvatili izvješće, ali i planove za iduće razdoblje u kojem ih čekaju brojne aktivnosti poput predstavljanja na sajmovima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i poslušali novosti o trećem krugu porezne reforme koje su održali djelatnici Ministarstva financija te čuli najavu natječaja Hrvatske turističke zajednice. Naime, na HTZ-ov natječaj za događanja koja privlače turiste na destinaciju ili poticaje za turistički nerazvijena područja, može aplicirati županijska Turistička zajednica, ali ne i sam Slavonski Brod jer ne spada u tu kategoriju.

Pri kraju je i projekt Explore CRO-SRB koji spaja destinacije Hrvatske i Srbije idealne za rekreacijski, gastro i enoturizam, pri čemu se posebno vodilo računa o tome da projekt prati korak vremena jer su se načini putovanja, kao i struktura gostiju bitno promijenili. Ovim projektom tako su umreženi brojni proizvođači i iznajmljivači, koji svojim gostima pružaju jedinstven doživljaj. 

25.01.2019 08:47:42

Facebook Twitter Instagram