Vijesti

Još jedna uspješna Noć muzeja

 Već tradicionalno, veliki broj građana sinoć je prošetao gradskim ulicama kako bi posjetili muzeje koji su svoja vrata otvorili besplatno za godišnju manifestaciju Noć muzeja.

Tako je Muzej Brodskog Posavlja svoju izložbu posvetio glazbi, odnosno bogatoj povijesti stvaralaštva amaterskih KUD-ova, zborova, folklornih ansambala koji su djelovali u Slavonskom Brodu, a predstavljena je i knjiga maestra Mihaela Ferića. Upravo se njegovo ime našlo na gotovo svim izloženim plakatima, što nas uči ustrajnosti i ljubavi prema stvaralaštvu, kazao je ravnatelj muzeja Hrvoje Špicer.

U Likovnom salonu Becić predstavljena je monografija o životnom radu slikara Josipa Alebića koji je izrazio zadovoljstvo što konačno izlaže u Slavonskom Brodu, dok je u Galeriji umjetnina otvorena izložba primarno namijenjena slijepim i slabovidnim osobama, no i svim ostalim građanima koji su kroz umjetničke instalacije mogli nakratko osjetiti kako je to nemati osjetilo vida.

Posebno je veselo bilo u Muzeju tambure koji je ovom prigodom proslavio 7 godina rada, a veseli se skorašnjem preseljenju u Kuću tambure, kazao je Krešimir Dokuzović, dok su lovci iz Muzeja lovstva kazali kako su se ove godine dali u promociju svog rada jer odličan postav već imaju, a sada rade na promociji, osobito među djecom koja na ovakav način uče i o životinjama, ali i ekologiji.

I diljem županije svoja su vrata otvorili muzeji i galerije poput Galerije Ivana Meštrovića u Vrpolju, gdje su posjetitelji mogli uživati i u glazbenom programu, dok su u Zavičajnoj zbirci Starog Slatinika mahom uživala djeca u radionicama, ali i oni nešto stariji na predstavljanju knjige Konstantinopol.

Ono što dodatno veseli je veliki broj građana koji se pridružio besplatnoj turističkoj turi po centru Slavonskog Broda pod vodstvom profesionalnog turističkog vodiča, a kako su nam sami građani ispričali, tako su saznali puno toga o svom gradu.

Facebook Twitter Instagram