Vijesti

JOŠ NEKOLIKO DANA DO POČETKA FINAL FOUR JUNIORSKE ABA LIGE U SLAVONSKOM BRODU

UTAKMICOM između KK Crvena zvezda i KK Igokea počinje košarkaški spektakl u Slavonskom Brodu! U subotu od 12:30h u dvorani Vijuš na programu je prvi polufinalni dvoboj Final Four natjecanja juniorske ABA Lige, kojim će se publici predstaviti neki od najtalentiranijih košarkaša u regiji. Odmah nakon njih, od 15:00 na parket izlaze igrači KK Cedevita i KK Cibona.

 Crveno-bijeli su spremni za utakmicu s rivalima iz Aleksandrovca, ističući da su formu tempirali upravo za F4. 

“Naša očekivanja za ovaj turnir su nepromijenjena od kad zajedno nastupamo i radimo. Želja nam je vidjeti kako i koliko nam igrači napreduju, dati svoj maksimum i u energetskom i u tehničko-taktičkom smislu, pa da vidimo za što će to biti dovoljno. Forma ekipe je na pristojnoj razini, trudili smo se dostići vrhiunac forme upravo u ovom razdoblju kad igramo finala ABA lige, nacionalnog prvenstva i Eurolige”, kaže Bojan Đerić, trener Crvene zvezde.

 Trener kluba iz Beograda je istaknu da je snaga ekipe u timskom duhu, ne želeći govoriti o pojedinačnim kvalitetama košarkaša.

 “Većina mojih košarkaša je igrala i prošle godine finale juniorske ABA lige, tako da u tom smislu nisu nepoznati kao tim i pojedinačno, a ja nikada nisam volio izvlačiti pojedince što ne bih ni sada. Težimo biti kompaktni kao ekipa i kao tim”, navodi Đerić.

Iz Igokee, s druge strane, navode da se raduju dolasku u Slavonski Brod, sa željom pokazati da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regiji. 

“Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo se kvalificirati na F4, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, predstaviti KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita natjecanja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i 1. ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa. Uspjeli smo ubrzati kalendar natjecanja u domaćoj ligi, te ćemo imati 10-11 dana kako bismo što spremniji dočekali subotu kad igramo prvu utakmicu u Slavonskom Brodu. Tad ćemo znati jesmo li procesom treninga došli do dobre igre i spomenute forme”, rekao je Aleksandar Ćikić, trener KK Igokea.

 Sve četiri ekipe imaju što pokazati i publika će moći vidjeti kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokea.  

“Očekuju se kvalitetne utakmice jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu s mlađim kategorijama, pogotovo s ovim uzrastom. Kvalifikacijski turniri su pokazali da se radi osustavno odabranim igračima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, s različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima koji bi trebali u budućnosti zaigrati seniorsku ABA ligu”, kaže Ćikić.

 Prošlogodišnji pobjednik juniorske ABA lige bila je ekipa Mega Bemaks koja je u finalu u Laktašima slavila protiv Crvene zvezde.

 

 

Facebook Twitter Instagram