Vijesti

Još sedam mladih obitelji ostvarilo pravo za izgradnju obiteljske kuće

 Kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja, Grad Slavonski Brod je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće. Danas su u Velikoj vijećnici potpisani ugovori sa još sedam obitelji koje su ostvarile pravo građenja za izgradnju obiteljske kuće na gradskim zemljištima, a koja se nalaze u Naselju Marka Majstorovića. 

Gradonačelnik Mirko Duspara izrazio je zadovoljstvo interesom mladih obitelji za ovim gradskim projektom te je naglasio kako je cilj istaknuo kako je cilj popuniti svih stotinjak zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. Kroz ovaj projekt Grad ih rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Naime, mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, što plaćaju oko 100 kuna mjesečno. Ukoliko za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno.

Projekt gradskih zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća jedna je od demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete života, zadržati mlade na području grada te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda.

07.03.2019 12:49:07

Facebook Twitter Instagram