Vijesti

Još šest mladih obitelji ostvarilo pravo na gradnju obiteljske kuće na gradskim zemljištima

 Kako bi se mladim obiteljima pomoglo u rješavanju stambenog pitanja, Grad Slavonski Brod je prije dvije godine pokrenuo projekt gradskih zemljišta na kojima mlade obitelji ostvaruju pravo izgradnje obiteljske kuće. Danas su u Velikoj vijećnici potpisani ugovori s još šest obitelji koje su ostvarile pravo građenja za izgradnju obiteljske kuće na gradskim zemljištima. Do sada je kroz ovaj projekt ugovore sklopilo ukupno 29 mladih obitelji, a s današnjim, novim potpisnicima, taj broj raste na 35.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić izrazio je zadovoljstvo interesom mladih obitelji za ovim gradskim projektom te je naglasio kako je cilj popuniti sva zemljišta s kojima Grad raspolaže u tu svrhu. Kroz ovaj projekt Grad ih rasterećuje velikog troška prilikom gradnje obiteljske kuće. Naime, mlade obitelji imaju mogućnost svojevrsnog zakupa gradskog zemljišta za potrebe gradnje obiteljske kuće i to na razdoblje od 99 godina, a ako za to pokažu interes, nakon razdoblja od deset godina, gradsko zemljište mogu i otkupiti od Grada. Pri tome se cijena zemljišta umanjuje za ukupan iznos uplaćenog prava građenja koje je i nasljedno. Nakon sklopljenog ugovora o pravu građenja na gradskom zemljištu mlade obitelji imaju rok od tri godine za izgradnju kuće.

Projekt gradskih zemljišta za izgradnju obiteljskih kuća jedna je od demografskih mjera kojom Grad Slavonski Brod nastoji mladim obiteljima omogućiti što bolje uvjete života, zadržati mlade na području grada te privući i mlade iz drugih dijelova Hrvatske na područje Slavonskog Broda

Facebook Twitter Instagram