Vijesti

Još su dva dana ostala za prijavu za Donacijsku utrku 4. rujna

 4. rujna održava se tradicionalna Donacijska utrka Lige za borbu protiv raka Brodsko-posavske županije, a tim su povodom organizatori i danas pozvali građane da se priključe- naime, prijave su otvorene još dva dana na štoperica.hr.

Tajnica Lige Jelena Demetrović istaknula je da utrku, odnosno javno-zdravstvenu akciju Znanjem i prevencijom do zdravlja organiziraju petu godinu zaredom, a cilj je svima ukazati koliko je važna fizička aktivnost i bavljenje sportom.

-Jedino usvajanjem zdravih životnih navika i odlaskom na redovne preventivne preglede možemo smanjiti mogućnost oboljenja, posebno od malignih bolesti- dodala je Demetrović.

Ova je utrka posebna jer u njoj rezultat nije bitan, svi su dobrodošli i važno je sudjelovati, istaknuli su organizatori te pozvali sve koji to žele da se priključe i šetnjom na Poloju. Svi koji su dosada trčali ovu utrku, znaju koliko je atmosfera pozitivna i koliko se sudionici bodre i podržavaju ne bi li svi uspjeli prijeći 5 kilometara.

Ove će godine nastupiti HPD Davor te pjevačka skupina Ad astra, a zasad je prijavljeno oko 550 sudionika od kojih su neki i iz susjednih zemalja.

Uplatom startnine sudionici doniraju sredstva za rad Lige, ali i osiguravaju startni paket koji je ove godine najbogatiji dosada, zahvaljujući vrijednim sponzorima, kazala je Demetrović i dodala da će se ispred SD Vijuš toga dana održavati i mjerenja tlaka, šećera i kapaciteta pluća.

Također, svi koji žele utrku odraditi virtualno- mogu to učiniti, no potrebno je to napomenuti prilikom preuzimanja startnog paketa.

Boris Predmerski na ovom je projektu predstavnik štoperice.hr i bavi se logistikom, a ovom prilikom naglasio je da je kupljenje startnih paketa dan ranije , 3. rujna od 17 do 20 sati ispred SD Vijuš.

Dvije su discipline za odrasle. trčanje na 5 i 10 kilometara, a kao i svake godine, posebna je utrka organizirana za najmlađe.

18.08.2021 13:16:00

Facebook Twitter Instagram