Vijesti

Josip Gregurić među 'mladim virtuozima' na natjecanju u Zagrebu

U srijedu, 14. veljače, u Zagrebu je započelo 24. međunarodno natjecanje „Mladi virtuozi“ u organizaciji Glazbene škole Pavla Markovca. Ove godine natjecanje je namijenjeno klaviristima, a inače se odvija naizmjenično za klaviriste i violiniste.

Već prvog dana natjecanja nastupio je učenik Glazbene škole Slavonski Brod - Josip Gregurić, učenik 3. razreda glazbene škole u klasi prof. Zdravke Tekić Dadić. Međunarodni žiri dodijelio je Josipu priznanje za njegov natjecateljski nastup u 2. kategoriji u kojoj je sudjelovalo devetero klavirista. Što se tiče zemalja odakle dolaze natjecatelji, unutar svih pet kategorija nalazimo natjecatelje iz Bugarske, Italije, Ukrajine, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Austrije, pa čak iz Vijetnama i Japana. U Josipovoj kategoriji prva tri mjesta osvojili su upravo natjecatelji iz Bugarske i Italije. 

Riječ je o vrlo jakom međunarodnom natjecanju na kojemu pojedini natjecatelji u nižim kategorijama sviraju već srednjoškolske programe, rekla je profesorica Tekić Dadić, dodavši da je Josip odlično svirao i jako se lijepo predstavio. Bit će to za njega odlično iskustvo jer Josip se ne prestaje pripremati za nove pothvate. Već drugi dan nakon natjecanja, prije 8 sati ujutro, bio je na svom „radnom mjestu“ - na redovnom satu klavira u Glazbenoj školi.

Izvor: GŠSB

Profesorica Zdravka Tekić i Josip Gregurić

16.02.2018 09:02:00

Facebook Twitter Instagram