Vijesti

Josipa Pavičić Berardini: "Knjigu sam ispisala suzama"

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini osjetila je strah i tugu - zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala Josipa Pavičić Berardini u svojoj knjizi "Šest milimetara".

Predstavljanje knjige "Šest milimetara" osmišljeno je na način da publici osvijesti važnost ljubavi prema sebi i samopoštovanju jer bez toga nažalost, nema ni zdravlja. Podižemo svijest o važnosti pregleda i samopregleda te pravovremene reakcije. Na svim svojim promocijama 30% prihoda od prodanih knjiga donira udruzi Europa Donna, točnije za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

Promocija knjige do sada je održana u gotovo 50 gradova, a 5. veljače u 19 sati Josipa je promociju održala u Amfiteatru KKD "Ivana Brlić Mažuranić" u Slavonskom Brodu

U razgovoru za Radio Slavoniju Josipa je rekla kako je knjiga zapravo istinita ispovijest o boli i pobjedi: "Neki ljudi svoju bol olakšavaju pričanjem, neki šutnjom, neki crtanjem, neki izolacijom, a ja definitivno pisanjem. To je zaista moja mentalna terapija! Puno mi je pomoglo da do kraja složim cijelu priču o sebi. Ja sam tu knjigu zaista ispisala svojim suzama. Bez ikakvog previranja i skrivanja, to je tako, tako kako je bilo, iskreno i od srca."

Na pitanje kako se nosila sa postavljenom dijagnozom, Josipa je odgovorila: "Strah i tuga bile su prve emocije s kojima sam se suočila nakon dijagnoze karcinoma, što zbog liječenja koje me čeka, a ponajviše zbog najbližih i zbog brige za djecu. Ipak bolest je bila i prekidač s kojim sam odlučila slušati svoje tijelo i zavoliti sebe, ali i naučiti reći ne. Rad na sebi je težak, ali se uvijek isplati naglašava Pavičić Berardini."

Za kraj Josipa je posvjedočila: "Ako sam mogla ja, možeš i ti. Biti odgovoran znači voljeti sebe i suočavati se sa životom i svime što nosi."

Facebook Twitter Instagram