Vijesti

Klimatski kviz u sklopu Zelene knjižnice - GKSB i BED

 

U okviru programa Zelena knjižnica koji zajedno provode Brodsko ekološko društvo-BED i Gradska knjižnica Slavonski Brod na društvenim mrežama u tjednu od 27.11. do 01.1.2.2023. educiramo građanstvo o osnovnim pojmovima vezanim za klimatske promjene.

 Svi građani mogu ispuniti klimatski kviz virtualno na ovoj poveznici KLIMATSKI KVIZ Oni u nedoumici odgovore mogu pročitati ovdje: http://bed.hr/zelena%20knjiznica.html

Pozivamo predstavnike medija da nam se pridruže uz najavu programa Zelene knjižnice u 2024. godini i izvlačenje dobitnika klimatskog kviza koje će se održati 01.12.2023. godine u 11 SATI u prostoru Gradske knjižnice Slavonski Brod, Trg Stjepana Miletića 12, Slavonski Brod. 

Proljetne poplave, ljetna olujna nevremena, cvjetanje voćaka u listopadu i kako sad stvari stoje, najtoplija godina ikad izmjerena – takva nam je bila 2023.  Ne uložimo li u ambiciozno djelovanje u području klime, budući troškovi dugoročnih gospodarskih poremećaja i negativni utjecaji na društvo daleko će premašiti troškove tih ulaganja.

Od 30. studenoga do 12. prosinca 2023. u Dubaiju (UAR) održava se 28. konferencija Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (COP 28) – godišnje okupljanje država potpisnica Konferencija stranaka Okvirne konvencije UN-a o promjeni klime (UNFCCC) Potpisnice su 197 zemalja i Europska unija. 

Ispunjavanje kviza biti će moguće i fizički u prostorima gradske knjižnice, a svi koji odgovore točno ući će u bubanj za 3 nagradna poklon paketa. (Ceker, majica, notes )


28.11.2023 09:37:58

Facebook Twitter Instagram