Vijesti

Knjige koje su mijenjale svijet: Gradska knjižnica večeras predstavlja Malog princa

Večeras se održava deveta Noć knjige, ove godine posvećena aktualnoj temi promjene. Kako navode organizatori, promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu.

S porukom 'S knjigom nisi izoliran' iz svijeta fikcije, kao zaštitno lice ovogodišnje Noći knjige, na vizuale manifestacije stigao je knjiški patuljak – Čituljak, podsjetnik na to zašto je upravo danas važno čitati. Premda imun na ljudske bolesti, na licu nosi masku, upozoravajući nas da kao knjiški junak dijeli sudbinu čovjeka. Autor vizualnog rješenja je dizajner Boris Kuk, a Čituljak je zaživio i u seriji ilustracija Josipa Sršena i Sebastijana Čamagajevca. Njegovu šetnju ispražnjenim hrvatskim gradovima možete pratiti na Facebook stranici Noći knjige.

Noć knjige obilježit će gotovo 200 različitih programa knjižara, antikvarijata, svih vrsta knjižnica, osnovnih i srednjih škola, vrtića, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca i ustanova „prijatelja knjige“ iz svih dijelova Hrvatske. Tako primjerice Gradska knjižnica Slavonski Brod priprema virtualno predstavljanje knjige Mali princ autora Antoinea de Sainta-Exuperyja. U nastavku je program koji su pripremili za večeras: 

 

19,00-20,00 sati
- radionice izrade pustinjske ruže i aviona
- igra „Pomozi malom princu da nađe put do svoje ruže“
- igra „Isprintaj i poveži točke“

20,00-20,30 sati
- animirani film „Mali princ“

20,30-21,00 sat
- glasajte za najbolji CITAT Antoinea de Sainta-Exuperyja

21,00-22,00 sata
- video muzeja „The Morgan Library&Museum“ (New York) povodom 70. obljetnice izdanja „Malog princa“ 2014. godine

22,00 sata
- proglašenje pobjednika Nagradne igre po mjeri svakog knjigoljupca objavljene 21. travnja 2020. na sl
užbenom facebook profilu Gradske knjižnice Slavonski BrodNa programu će se naći i popusti knjižara i antikvarijata u web shopovima, promocije knjiga, čitanje poezije i razgovori o knjizi na društvenim mrežama, kvizovi, natječaji, nagradne igre i drugi zanimljivi sadržaji. 

 

 

 

23.04.2020 19:08:00

Facebook Twitter Instagram