Vijesti

KONCERT GORANA KONČARA I EDMUNDA ANDLERA-BORIĆA

U nedjelju 12. svibnja s početkom u 19 i 30 sati proslavljeni violinist Goran Končar i orguljaš Edmund Andler-Borić održat će koncert u franjevačkoj crkvi u Slavonskom Brodu. Koncert se odvija uz podršku Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Koncertno-kazališne dvorane Ivana Brlić Mažuranić i Franjevačkog samostana te je dio koncertne sezone grada Slavonskog Broda.

Violinist Goran Končar profesor je violine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te jedan od najangažiranijih violinista u Hrvatskoj i svijetu. Gostuje na svim kontinentima kao solist i komorni glazbenik.

Orguljaš Edmund Andler-Borić umjetnički je voditelj našeg najvećeg orguljaškog festivala Orgulje Zagrebačke katedrale te kao koncertni orguljaš nastupa redovno u Hrvatskoj, Europi, Bliskom Istoku, Rusiji, Ukrajini, itd.

Na programu koncerta u Slavonskom Brodu naći će se skladbe: Handela, Vitalija, Marcella, ali i niza hrvatskih skladatelja: Miletića, Motovunjanina, Bajamontija, te hrvatskih franjevačkih anonimnih skladatelja 18. stoljeća.

Ulaz na koncert je slobodan.

(TEKST IKA.HR)

Facebook Twitter Instagram